Individualna tjelesno orijentirana terapija

Individualni rad

Individualni rad s terapeutom je najbolji i najtemeljitiji način na koji možete raditi na sebi predano i duboko. Ako ste stvarno odlučili unijeti promjene u svoj život, upoznati sebe na dubljoj razini, dovesti si u život više radosti, otvorenosti i duboke svjesnosti o vlastitim psiho-emotivnim procesima, individualnu terapiju ne bi smjeli zaobići.

Svaka terapija je drugačija i proces kroz koji klijent prolazi formira se prema njegovim potrebama i prirodi problema s kojim je došao na terapiju. Ipak, sve terapije imaju i neke zajedničke komponente – razgovor o trenutnoj situaciji, povezivanje s trenutnim osjećajima na mentalnoj razini te detekcija manifestacija tih osjećaja u tijelu. Također, na većini terapija klijent ide u takozvani „proces“ u kojem se na razne načine istražuju dublji uzroci određenih emocija ili reakcija, potiče ga se da osjeti te emocije i da ih potom slobodno izrazi – glasom i cijelim tijelom.

Radi se u prostoru koji je dovoljno izoliran i pruža privatnost te je opremljen potrebnim rekvizitima. Također, individualna terapija se može raditi i online. Više o tome ovdje.

Preporuča se kontinuirani rad i to u dinamici koja odgovara klijentu, ovisno o individualnim potrebama, financijskim i vremenskim mogućnostima. Jednom tjedno, svaka dva tjedna, jednom mjesečno, sve kombinacije dolaze u obzir, ali ono što je najbitnije je da se drži kontinuitet.

Pravila

• Termini se dogovaraju minimalno tjedan dana unaprijed, a preporučljivo je rezervirati više termina odjednom, kroz period od mjesec ili dva.
• Termin traje sat vremena.
• Klijent može otkazati termin najkasnije do 24 sata prije bez ikakvog objašnjenja i dobiva povrat novca.
• Terapeut može otkazati termin do 24 sata prije uz povrat novca ili dogovor drugog termina, prema želji klijenta.
• Ako klijent otkaže unutar 24 sata, termin se plaća kao da je održan.
• Ako terapeut otkaže unutar 24 sata klijent dobiva povrat novca i sljedeća terapija je besplatna.

Selfspot - Praksa tjelesno orijentirane terapije