Grupna tjelesno orijentirana terapija

Grupni rad

Dok na individualnim terapijama istražujemo unutrašnji svijet, rad u grupi omogućava vrijedne uvide o tome kako funkcioniramo dok smo u kontaktu s vanjskim svijetom. U grupi imate priliku upoznati ljude s pričama poput vaše, podijeliti svoja iskustva s više prisutnih i pažljivih promatrača te dobiti povratnu informaciju.

Kad radimo u grupi najčešće se podižu naši obrasci i obrane kojima se koristimo u svakodnevnom životu u odnosu s ljudima oko sebe, a ovakav način rada pruža sigurno okruženje u kojem možete te obrasce i obrane temeljito istraživati.

Grupni rad najčešće podrazumijeva radionice koje mogu biti uživo ili online. Na radionicama zajednički radimo vježbe povezane s točno određenom temom koje nam izvlače na površinu naše potisnute obrasce. Može se raditi u parovima, u manjim grupama, jedna osoba pred cijelom grupom ili jedni pored drugih ali svatko za sebe - ovisno o temi i onome što želimo postići.

Pravila

• Pazite na sebe, ali brinite se i za druge kao što bi htjeli da se brine o vama.
• Budite svjesni da je radionica samo mjesto istraživanja, a ne stvarni svijet. Svaka emocija ili reakcija koja se javi prema nekome iz grupe, najvjerojatnije nije vezana direktno uz tu osobu već uz vašu projekciju koju ste na tu osobu stavili.
• Sve izrečeno tijekom trajanja radionice je strogo povjerljivo i ne smije se dijeliti ni sa kim tko nije dio radionice, osim ako imate direktan pristanak osobe o kojoj se radi.

Također, grupnim radom se smatraju i interaktivna predavanja. Iako je u glavnom fokusu teorija, na interaktivnom predavanju posjetitelji prolaze i kroz jednostavne vježbe koje daju mali uvid u metode rada te također imaju priliku podijeliti svoja iskustva s onima koji se mogu poistovjetiti.

Selfspot - Praksa tjelesno orijentirane terapije